Svijet

Theresa May mogla bi odustati od trećeg glasanja o Brexitu

Britanska premijerka Theresa May mogla bi odustati od trećeg glasanja u parlamentu o sporazumu koji je postigla s EU, ako ne dobije podršku, potvrdili su njeni ministri.

No image - Haber.ba

“Nije sigurno da će glasanje u parlamentu biti organizirano. Nećemo ponovno predstaviti sporazum ako nismo sigurni da će dovoljan broj naših kolega i DUP-a biti spreman poduprijeti da on prođe u parlamentu”, rekao je za BBC, Philip Hammond, ministar finansija.

Ministar za međunarodnu trgovinu Liam Fox istakao je kako to ovisi o njihovoj mogućnosti da izglasaju u donjem domu, prenosi “Sky News”.

“Teško ćemo opravdati organizaciju novog glasanja ako smo sigurni da ćemo izgubiti”, pojašnjava Fox.

Britanski zastupnici u četvrtak su velikom većinom glasali za odgodu britanskog izlaska iz Evropske unije, predviđenog za 29. marta, omogućivši time premijerki Terezi Mej da iduće sedmice ponovno pokuša dobiti podršku u parlamentu za sporazum postignut s Briselom, navodi “Hina”.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh