Svijet

OVA MISTERIJA POTRESA NJEMAČKU: Porodica se još nada da će naći Rebeku (15), otac teško optužio zeta, evo koji dokaz ga teško pritiska

Istraga o prelijepoj petnaestogodišnjoj učenici iz Berlina Rebeki Rojš, koja je nestala 18. februara, i dalje tapka u mjestu. Njena porodica ne gubi nadu da će je naći, a istražitelji ostaju pri uvjerenju da je djevojčica ubijena.

Rebecca Reusch - Kurir.rs

Glavni osumnjičeni, Rebekin zet Florijan R. (27) nalazi se u pritvoru i odbija da govori. Samo je rekao da nema veze s Rebekinim nestankom, prenosi austrijski “Heute”, pozivajući se na “Bild”.

Međutim, i dalje je nejasno šta je Florijan R. radio tog jutra kada je Rebeka nestala. Kamera je u 10.45 na autoputu A12, prema Frankfurtu, snimila porodični ‘reno tvingo’ boje maline. Kako izvještava “Bild”, Florijan je bio na putu u Poljsku, “zbog dila u vezi s drogom”.

Rebekin otac Bernd Rojš (55) ovo je navodno izjavio za taj list. Nije poznato da li je osumnjičeni namjeravao da kupi, ili proda drogu.

U prtljažniku automobila, kojim je krenuo na dan Rebekinog nestanka, nađena je njena kosa, što je za sada gladni dokaz protiv Florijana.

Podsjetimo, djevojčica iz Berlina nestala je prije tri sedmice i pitanje šta se desilo sa njom za sada je jedna od najvećih misterija novije nemačke kriminalistike, prenose njemački mediji. Policija je uz pomoć pasa tragača pretražila Brandeburšku šumu, ali potraga nije dala rezultate. Očigledno je da su istražitelji dospjeli u ćorskokak ovog misterioznog slučaja i da moraju da razmotre kako će nastaviti dalje.

O novim koracima odlučit će treća komisija za ubistvo. Za optužnicu za ubistvo nije nužno pronaći tijelo, kažu stručnjaci, ali u tom slučaju istražitelji moraju da pronađu dovoljno jake dokaze, piše “Kurir“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh