Svijet

Venecuela rasporedila vojsku na granici

Pristalice lidera opozicije Huana Gvajda planirali su preko Kolumbije unijeti više tona humanitarne pomoći i medicinskih zaliha

Venecuela-vojska-granica-Srna

Venecuelanski zvaničnici naredili su raspoređivanje vojske u blizini granice s Kolumbijom, saopćila je danas strateška operativna komanda nacionalnih oružanih snaga Venecuele, piše “Srna”.

– Slijedeći instrukcije našeg vrhovnog komandanta Nikolasa Madura (Nicolas), komandant strateške operativne komande oružanih snaga Remidžo Sebaljos (Remigio Ceballos) naredio je razmještanje vojske na granici između Kolumbije i Venecuele da bi se garantirao mir i sigurnost građana nakon zatvaranja granice – navodi se u saopćenju na društvenoj mreži Twitter.

Predsjednik Venecuele Nikolas Maduro je krajem sedmice naredio zatvaranje granice s Brazilom, a jučer je potpredsjednica Delsi Rodriges (Delcy Rodriguez) naredila privremeno zatvaranje tri mosta koja povezuju Venecuelu i Kolumbiju.

Pristalice lidera opozicije Venecuele Huana Gvajda (Juan Guaido) planirali su preko granice s Kolumbijom unijeti više tona humanitarne pomoći i medicinskih zaliha, koje je poslala administracija američkog predsjednika Donalda Trampa (Trump).

Vojska Venecuele upotrijebila je nešto ranije suzavac u blizini granice s Kolumbijom protiv grupe ljudi koji su pokušali prijeći.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh