Svijet

Lavrov: “Rusija podržava razgovore Madura i opozicije u Venecueli”

Ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov izjavio je u utorak da se kriza u Venecueli može riješiti samo ukoliko vlast i opozicija međusobno razgovaraju, javila je novinska agencija “RIA Novosti”.

Sergej Lavrov - Večernji.ba

Vodeće evropske zemlje u ponedjeljak su se pridružile Sjedinjenim Državama u priznavanju opozicionog čelnika Juana Guaida kao prelaznog predsjednika Venecuele, intenzivirajući globalno sporenje oko vladavine socijaliste Nicolasa Madura, piše “Fena”.

Mi još vjerujemo da je jedini izlaz iz ove krize da vlada i opozicija sjednu za pregovarački stol. U suprotnom, to će jednostavno biti promjena režima kakvu je Zapad učinio mnogo puta – navodi “RIA” izjavu šefa ruske diplomatije, prenosi “Reuters”.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh