Svijet

U SAD stižu temperature od -50°C. Chicago će biti hladniji od Antarktike

Dijelovi SAD-a do kraja ovog tjedna smrzavat će se na čak -50 Celzijevih stupnjeva. Kako javlja BBC, ovako niske temperature događaju se jednom u 30 godina.

No image - Haber.ba

Izvanredno stanje proglašeno je na području od Wisconsina do Alabame, a vlasti u Iowi upozorile su ljude da ne dišu duboko ako izlaze iz kuća te da pokušaju što manje pričati, prenosi BBC.

Državni zavod za meteorologiju objavio je kako bi i samo 10 minuta boravka na ovakvoj hladnoći moglo odvesti do ozbiljnih ozeblina.

Najhladnije će biti tijekom sutrašnjeg dana, a meteorolozi kažu da će Chicago biti hladniji od Antarktike, piše Index.

U Illinoisu se očekuju temperature od -27 Celzijevih stupnjeva, ali osjet hladnoće će biti i do -50 stupnjeva.

Na tisuće škola je zatvoreno, najviše na području sjeverozapada SAD-a. Osim škola zatvorene su i brojne vladine agencije.

Policija javlja i o porastu kriminala na ulicama Chicaga – lopovi navodno ljudima prijete pištoljima i kradu im jakne i bunde.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh