Svijet

Čuo je čudne zvukove ispred vrata, izašao da vidi šta se dešava, a onda ga je ubilo dijete

Dječak star 12 godina optužen je za teško ubistvo profesionalnog boksera koji mu je ujedno u nekoliko navrata dopuštao da prespava u njegovom porodičnom domu.

Džon Duan Vanmeter - Facebook

Džon Duan Vanmeter (24) profesionalni bokser iz Teksasa, ubijen je na vratima porodične kuće u Uvaldeu, prilikom pokušaja pljačke. U trenutku napada u kući se pored njega nalazila i njegova djevojka, Semi Čapa, kao njeno dvoje maloljetne djece, piše “Blic“.

Kako se navodi, Vanmetera je ubio drugar sina njegove djevojke, kojem je i sam ubijeni bokser u par navrata pomagao tako što mu je dozvoljavao da prenoći kod njih u kući, pošto je dječak bio problematično dijete. Iako je bio još živ prilikom dolaska hitne pomoći, bokser je izdahnuo u bolnici.

Prema riječima Čapove, njen momak je začuo čudne zvukove ispred vrata, nakon čega je ustao da vidi šta se dešava.

– Začula sam pucnjeve i izašla iz spavaće sobe, kada je ispred mene stajao strelac. Uperio je pištoljem prvo u moju kćerku, pa u mene i sina, nakon toga smo pobjegli u kupatilo i tada sam pozvala policiju. Imao je prekriveno lice i nisam ga prepoznala, međutim moj sin jeste. Kasnije su iz policije potvrdili da je on napadač pošto su pronašli pištolj kod njega u stanu-rekla je ona, dodajući da su dječak ubica i njen sin bili dobri drugari, kao i da je on uvijek uvlačio njeno dijete u nevolje, zbog čega mu je zabranila da se druže.

– Svi su nas upozoravali na njega, ali mi smo slušali naša srca i pomagali smo mu – dodala je Čapova.

Prema riječima porodice, prijatelja, kao i trenera, Vanmeter je bio izuzetno dobar momak velikog srca, koji je uvijek rado pomagao svima. Što se boksa tiče, ušao je u pobjednički niz, a njegova sljedeća borba je trebala da bude 23. februara.

Prema zakonu države Teksas, dječaku se ne može suditi kao odrasloj osobi već kao starijem maloljetniku i ako bude osuđen, njega čeka kazna od 40 godina.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh