Svijet

Djevojčica iz Ilinoisa poginula kada se na nju i prijateljicu obrušio snijeg

Jedna djevojčica (12) iz Ilinoisa je smrtno stradala, dok se drugoj (9) bore za život pošto se na njih obrušio snijeg dok su se igrale.

mjesto nesreće - Screenshot

Ester Jung (Esther Jung, 12), koja je poginula, i njena drugarica pravile su kuću od snijega pored crkve u Arlington Hejtsu, kada se pod teretom velike količine snijega kuća obrušila i zatrpala ih.

Kako se navodi, one su s roditeljima bile u crkvi pa su izašle napolje da se igraju.
Kada su primijetili da ih nema, članovi porodica su započeli potragu, kako tvrde, sat pošto su djevojčice izašle napolje. Ispod veće količine snijega vidjeli su garderobu jedne od djevojčica i odmah pozvali policiju i Hitnu pomoć, prenosi “Avaz“.

Iako su brzo stigli, za Ester nije bilo spasa, dok je druga djevojčica prevezena u bolnicu i tamo se dobro oporavlja od hipotermije, saopćili su iz lokalne bolnice.


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh