Svijet

Priča koja je šokirala Francusku: Policajci odveli pijanu turistkinju u stanicu i grupno je silovali

Bitka da uopće suđenje počne trajala je godinama. Slučaj je praktički bio odbačen

Kanađanka Emily Spanton (39) 22. travnja 2014. godine bila je u posjetu Francuskoj. Jedne večeri upoznala je dvojicu policajaca s kojima je pila u kafiću u Parizu nakon čega su je pozvali u njihovu postaju, prenosi DailyMail.

Priznala je da je bila pijana. “Znala sam da nisam u stanju da nađem hotel. Mislila sam da će me odlazak u policijsku postaju otrijezniti i da će tamo biti dosta ljudi”, kazala je.

šNo kad se popela na peti kat i ušla u sobu 461, doživjela je, kako kaže, najgoru noćnu moru. Ono što se unutra navodno događalo 80-ak minuta u prvim satima 23. travnja 2014. godine sad je predmet sudske tužbe i rasprave, a priča je šokirala Francusku.

U srijedu je tako 39-godišnja Spanton plakala pred sucem i devet članova porote i rekla im kako su je dva muškarca silovala. Kad je pokušala otići, kako je kazala, povukli su je nazad i opet silovali.

Slučaj umalo bio odbačen
Optuženi su pripadnici posebne antiterorističke jedinice. Maj Nicolas R. ima 49 godina, a Antoine Q. ima 40.

Bitka da uopće suđenje počne trajala je godinama. Slučaj je praktički bio odbačen, no onda su se stvari promijenile. Kolege optuženih policajaca držali su se priče da je Spanton zavodila muškarce i ljubila se s njima pa su oni očekivali da želi nešto više.

“Njihova je pogreška bila što je istina izlazila malo po malo jer su se bojali posljedica za njihove obitelji i karijere”, rekao je jedan policajac za francuski L’Express.

Spanton, koja je inače trgovac nekretninama, kazala je da je pila u jednom irskom baru nedaleko postaje kad je oko ponoći pristala da ide s policajcima.

“Objasnili su da je postaja nedaleko, rekli su da su se tu snimali filmovi i učinili da to zvuči kao nešto što želim posjetiti”, rekla je.

“Netko je silom prodro u moja usta. Netko je penetrirao. Onda netko drugi. Kad je završilo, skupila sam stvari, ali nisam mogla otvoriti vrata. Povukli su me nazad i opet sve ponovili”, ispričala je.

Ona je čak rekla da su je silovala trojica, ali trećeg nije prepoznala. Rekla je da su joj skinuli naočale pa da nije dobro vidjela.

“Samo sam se predala i željela da završi. Oči su mi bile zatvorene”, rekla je.

Iz zgrade je, kaže, izašla bosa. Čuvarima na ulazu je rekla da je silovana, ali oni su joj, tvrdi, kazali da ide kući. DNK od obojice optuženih nađen je na njenom donjem rublju.

Dvojica optuženih obrisala su sve poruke i snimke od te večeri, ali u mobitelu jednog kolege pronađena je poruka: “Požuri, voli orgije”. Obojici prijeti do 20 godina zatvora, prenose Vijesti


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh