Svijet

ERUPCIJA VULKANA! Izbacivao pepeo 6 km u vazduh, evo kako je izgledala “EKSPLOZIJA”

Erupcija vulkana dogodila se na ostrvu u južnom Japanu, ali nivo erupcije nije takav da bi zahtjevao evakuaciju stanovništva, saopštila je japanska meteorološka agencija.

Vulkan Kutinoerabu - Tanjug/AP

Iznad vulkana na ostrvu Kutinoerabu, koji se nalazi oko hiljadu kilometara jugozapadno od Tokija, pojavio se gusti crni dim, a lava nije došla do stambenog područja, piše “Blic“.

Vulkan je izbacio pepeo na visinu od šest kilometara.

Prethodna erupcija tog vulkana dogodila se 2015. godine.

Japan ima više od 100 vulkana i nalazi se u dijelu Tihog okeana koji je zbog čestih zemljotresa poznat kao Vatreni prsten Pacifika.


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh