Svijet

Staro meso, fekalije na rukama: U ovom gradu nemojte jesti kebab ni za živu glavu

Onima koji ogladne u ruskoj prijestonici Moskvi sanitarna inspekcija ultimativno poručuje – ne jesti kebab ni na jednom mjestu jer je baš na svakom pregledanom utvrđeno kršenje sanitarnih pravila.

Doner kebab - Facebook

Posjetiocima se savjetuje konzumacija lokalnih proizvoda poput boršča, lokalne tjestenine s mesom (peljmeni) ili supe soljanke.

U više od 250 kioska s brzom hranom, restorana i prodajnih objekata s kebabom koji su provjereni u Moskvi inspektori su utvrdili kršenja sanitarnih pravila, od toga da je mesu istekao rok trajanja do bakterije ešerihije koli na rukama prodavača, piše “Avaz“.

– Osoblje nije imalo detaljne informacije o sanitarnim pitanjima – kaže se u saopćenju i dalje objašnjava da su inspekcije provedene nakon žalbi potrošača.

Više od 110 restorana bit će privremeno zatvoreno, navodi se na kraju saopćenja, pišu ruski mediji.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh