Svijet

Žene na svim ključnim pozicijama u CIA

Američki “NBC” piše o “sestrinstvu špijuna” pošto će, kako se navodi, na svim ključnim pozicijama u glavnim direktoratima CIA biti žene.

CIA - Screenshot

Direktorica CIA Đina Haspel (Gina) imenovala je Sintiju “Didi” Rep (Cintia) u sam vrh agencije, na poziciju zamjenice direktora za analitiku, suštinski najvišu analitičku poziciju u agenciji.

Postavljanje Sintije Rep na tu poziciju znači, kako se navodi, da će tri glavna direktorata agencije, za analitiku, operacije i nauku, sada voditi žene.

Haspel, prva žena direktor CIA, prethodno je na poziciju zamjenika direktora za operacije u agenciji imenovala Elizabet Kimber (Elizabeth), kao prvu ženu na toj poziciji.

Kimber je time postala odgovorna za špijunsku mrežu CIA-e širom sveta.

Kimber i Rep pridružile su se Doni Majeriks (Donna Mayerix), zamjenici direktora za nauku i tehnologiju, kao, kako se navodi, osobe na najvišim izvršnim pozicijama u tradicionalnim centrima moći agencije.

Ovo je prvi put da sva tri direktorata vode žene, a 50 posto radne snage CIA sada čine žene, navodi Britani Bramel (Brittany Bramell), direktorica CIA za javna pitanja.

Didi Rep donosi široku, duboku ekspertizu iz agencije i obavještajne zajednice u svojoj novoj ulozi šefice Direktorata za analitiku. Svojim angažiranim stilom vodstva i reputacijom osobe koja je objektivna, Didi će trijumfirati vođenjem našeg talentiranog analitičkog kadra – kazala je Bramel, piše “B92“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh