Svijet

Potresna poruka: Profesor ubio kćerku pa sebe, ostavio oproštajno pismo

Ajhan Ateš, četrdesetosmogodišnji profesor s Floride koji je ubio svoju trogodišnju kćerku, a potom i sebe, ostavio je stravičnu poruku koja čitaocima može ukazati na njegovo tadašnje stanje uma.

Ajhan Ateš - Facebook

Zločin se dogodio za vrijeme trajanja brakorazvodne parnice i borbe za skrbništvo nad djetetom. Policija je 10. decembra došla provjeriti je li sve uredu s Ajhanom i njegovom kćerkom nakon što otac nije odgovarao na pozive, prenosi “Index“.

Kada su ušli u njihov dom u Tampi na Floridi, pronašli su tijela oca i malene djevojčice te njegovu poruku.

Trogodišnja djevojčica ležala je mrtva u svom krevetiću, dok je njen otac pronađen obješen na verandi.

Ne mogu zamisliti život u kojem ćemo Ela i ja patiti do kraja života zbog ove gluposti – napisao je Ateš.

Ajhan Ateš napisao je pismo dugačko sedam stranica 6. decembra. U njemu je spominjao rastavu braka i borbu za starateljstvo između njega i bivše supruge Laure Fridman.

Par je podnio zahtjev za razvod braka u januaru i odlučio podijeliti skrbništvo nad Elom, ali se majka bojala da će Ajhan Ateš prekršiti zakonske odredbe i odvesti dijete u rodnu Tursku.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh