Region

POTRES POSLIJE 20 DANA POGODIO ISTO MJESTO Nikšićani u panici: “Bila sam na pozivu sa prijateljima, počinje da trese, a ja vrištim”

Sektor za seizmologiju Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju je dana 2. aprila 2024. godine, u 21 sat i 7 minuta registrovao zemljotres jačine 4.3 stepeni po Rihteru sa epicentrom na 4 km zapadno od mesta Čarađe u Goliji u opštini Nikšić.

Na osnovu numeričkog modela promene intenziteta sa rastojanjem u ovom regionu, magnitude zemljotresa i dubine hipocentra, ovaj zemljotres je mogao izazvati manje materijalne štete u epicentralnom području.

“Ja na video pozivu sa prijateljima koji uskoro treba da dođu u Crnu Goru. Počinje da trese. Ja vrištim Nikola, zemljotres! On govori izlazi iz kuće. Njegova ćerka počinje da plače: Tata, ja neću u Crnu Goru!”, opisala je na x platformi jedna korisnica.

Žarište ovog zemljotresa locirano je na dubini od 13 kilometara.

Na osnovu numeričkog modela promene intenziteta sa rastojanjem u ovom regionu, magnitude zemljotresa i dubine hipocentra, ovaj zemljotres je mogao izazvati manje materijalne štete u epicentralnom području.

“Ja na video pozivu sa prijateljima koji uskoro treba da dođu u Crnu Goru. Počinje da trese. Ja vrištim Nikola, zemljotres! On govori izlazi iz kuće. Njegova ćerka počinje da plače: Tata, ja neću u Crnu Goru!”, opisala je jedna korisnica.

Potres od 14. marta pogodio isto mjesto

Inače, večerašnji potres dogodio na istom mestu kao i zemljotres od 14. marta, kada je potres bio jačine 5,3 stepena.

Tada je u više sela na Goliji bilo materijalne štete od zemljotresa, ali srećom niko nije povređen. Srušena je jedna štala, popucali su zidovi na kućama i na drugim objektima, oštećene su rezervoari za vodu i pao je ponegde crep sa krova. Bilo i odrona kamenja na putevima, što je uglavnom već sanirano, prenosi blic.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh