Region

Kako su pale Nusretove ubice, mislili su da su osmislili savršen zločin

Zlikovci koji su skovali plan da na Pešteru ubiju Nusreta Destanovića mislili su da će osmisliti savršeni zločin i izvući se nekažnjeno.

Destanović je ubijen 8. februara, a zločinci su skovali plan da najprije namame žrtvu, likvidiraju je i uklone sve tragove, uključujući i tijelo nesretnog mladića. Međutim, na jednu stvar nisu računali i upravo ona je olakšala posao policiji u rasvjetljavanju zločina.

Istraga o nezapamćenom zločinu koji se dogodio 8. februara u selu Međugorje kada je na izuzetno surov način ubijen Nusret Destanović (28) iz Tutina, još traje. Motiv ovog zločina još nije saopćen, a policija je uhapsila tri osobe koje su osumnjičene da su učestvovale u zavjeri, dok se za glavnog osumnjičenog, koji je najvjerovatnije pobjegao u inozemstvo, još uvijek traga. Iza brave se našao i E. Dž. (40), zbog sumnje da je pomagao osumnjičenima nakon izvršenog krivičnog djela.

Najvjerovatnije je u pitanju ubistvo iz strasti, jer je nesretni Nusret bio u emotivnoj vezi sa R. H. bivšom suprugom osumnjičenog S. Z. U prilog toj tezi govori i obdukcijski nalaz, jer su na tijelu ubijenog pronađene čak 22 ubodne rane, nanijete oštrim predmetom, a nesretni Nusret je udaran i tvrdim predmetom, najvjerovatnije kocem.

Osumnjičeni su smislili plan kako da Nusreta namame u zamku, likvidiraju i zametnu sve tragove, a policija tek treba da razjasni šta je tačno bila čija uloga. Nusret je dobio poruku od R. H. koja mu je navodno zakazala sastanak.

U stvari, poruku je sa njenog mobilnog telefona najvjerovatnije poslao njen bivši suprug, S. Z. Kada je Nusret došao na sastanak, umjesto emotivne partnerice dočekali su ga S. Z. i njegov rođak E. H. (19). Uslijedio je brutalni napad, mladić je prvo izudaran kocem, a potom uboden čak 22 puta.

Zločinci su tijelo žrtve odvezli do jednog napuštenog bunara u mjestu Međugorje i bacili ga, a automobil, pošto su pokušali da uklone tragove krvi, parkirali na drugo mjesto. U prvom trenutku se učinilo da će im pakleni plan uspjeti, jer je prvo započela potraga za Nusretom, koji se vodio kao nestao piše Kurir.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh