Region

MLADIĆ PLATIO POZNANIKU SKORO 10 HILJADA KM DA MU LIKVIDIRA TETKU ZBOG NASLJEDSTVA

Dvadesetogodišnji Nišlija I.S. planirao je da ubije rođenu sestru svoga oca kako bi je spriječio da mu uzme dio kuće na koji je imala pravo kao nasljednik.

Policija - Insajder/Novak Đurović

Mladić je u ovoj opasnoj namjeri otišao toliko daleko da je angažovao poznanika D.S. (39) obećavši mu novac za ubistvo tetke. Međutim, D.S. je ovu ponudu odlučio da iskoristi i da od I.S. uzme novac i to unaprijed bez ozbiljne namjere da ubistvo izvrši. Bijesan što mu se plan izjalovio dvadesetogodišnjak je D.S. prijavio policiji za iznudu a ovaj ga je otkucao kao naručioca ubistva tetke. Sve je počelo nakon što je dvadesetogodišnjaku preminuo otac.

I.S. je živio sa ocem u kući koju je naslijedio od svojih roditelja. Otac je nedavno preminuo pa je njegova sestra, a tetka dvadesetogodišnjaka koja ne živi u Nišu, odlučila da zatraži naslijeđe na koje je imala po zakonu pravo. Bijesan što je tetka odlučila da mu uzme dio kuće odlučio je da je ubije.

Za ostvarenje ove svoje namjere angažovao je D.S. prevejanog kriminalca koji je u zatvoru proveo dvadesetak godina. Međutim, on nikada nikoga nije ubio već je robijao uglavnom zbog krađa – objašnjavaju sagovornici upoznati sa ovim slučajem. prenosi Hayat


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh