Region

Komšije o bivšem policajcu iz Podgorice koji je ubio suprugu i sina: Djelovalo je da se lijepo slažu, ona je bila omiljena profesorica

Mileta Drobnjak (51) hicima iz pištolja usmrtio članove svoje porodice, suprugu i sina, u njihovom stanu u Podgorici. Policija saopštila da se sumnja da je motiv akumulirano stanje uzrokovano zdravstvenim stanjem dječaka.

ubistvo u Podgorici - RTCG

U podgoričkom naselju Tološi, u subotu pola sata iza ponoći došlo je do stravičnog zločina kada je bivši policajac Mileta Drobnjak (51) ubio svoju suprugu Veru (49) i njihovog maloljetnog sina M. D. (12). Starija kćerka preživjela je ovu tragediju.

“Čula se sinoć buka iz njihovog stana, a ubrzo su se začuli i pucnji. Isprva nismo znali da se dogodio zločin, iako je sve naslućivalo na to. Šokirani smo što je Mileta to uradio, nije trebalo tako”, – kaže za Kurir komšija ova porodice i dodaje: “Sve je delovalo kao da je u pitanju žučna svađa, i uglavnom su se čuli glasovi roditelja, a ponekad i sina. U jednom trenutku Mileta je uzeo oružje i počeo da ubija svoje ukućane.”

Okolina je znala da ova porodica ima problema zbog zdravstvenog stanja sina, ali niko nije slutio na tragediju.

“Viđali smo Miletu kako šeta sa dječakom stalno, lijepo raspoloženi. Djelovalo je kao da se baš lijepo slažu”, kažu komšije.

Za Veru Drobnjak, koja je ubijena sa svojim sinom, svi imaju samo riječi hvale.

“Ovakve tragedije ne smiju više da se dešavaju. Bila je omiljena profesorka i koleginica. Neka počiva u miru”, navodi se na društvenim mrežama uz Verine forografije na kojima je nasmijana sa svojim učenicima, dok se u komentarima nižu komplimenti za Veru i žaljenje za čitavom porodicom.

“Znali smo da s dječakom nije sve kako treba, ali odlučiti da ubiješ cijelu svoju porodicu je van svake pameti. Nije dijete krivo što je bolesno, kao ni roditelji. Razumijemo da je to teška i nezavidna situacija i da se treba boriti sa bolešću, ali ovo što je uradio Mileta nije rješanje i ne može biti”, kaže jedna od mještana.

Crnogorska policija je saopštila juče da se sumnja da je motiv porodične tragedije “akumulirano stanje uzrokovano zdravstvenim stanjem dječaka”. Komšije iz zgrade kažu da su čuli da je kobne večer dječak imao napad i da roditelji nisu mogli da ga smire.

“Nisu uspjeli da ga smire kako to inače rade. Ranije, iako je bilo jako teško, nekako su uspijevali da se bore. Sada je došlo do najgoreg ishoda. Njega nisu mogli da smire, oni su se posvađali i onda je Mileta uzeo oružje i sve ih ubio, tako smo mi čuli”, objašnjava sagovornik Kurira.

Inače, Mileta Drobnjak je nekadašnji inspektor Odseka za borbu protiv droge i krijumčarenja u Podgorici, a njegova supruga radila je kao profesorka u jednoj školi.

Policija je nastavila juče da dežura ispred njihove zgrade i obezbjeđuje mjesto ovog stravičnog zločina.

“Na licu mesta uviđaj je izvršen od strane državnog tužioca u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici i veštaka balističke struke i službenika Odeljenja bezbjednosti Podgorica. Prema, za sada raspoloživim informcijama, pištolj koji je korišćen kao sredstvo izvršenja ovog djela je bio u privatnom posjedu. Na licu mjesta su pronađena još dva komada vatrenog oružja za koja će pripadnici policije utvrditi da li su bila u legalnom posjedu”, saopšteno je iz Uprave policije Crne Gore. prneosi n1


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh