Region

Drama na beogradskom aerodromu: Avion hitno sletio, djevojka preminula

Djevojka (20) iz Velike Britanije preminula je u Beogradu nakon što je avion kojim se vraćala u domovinu hitno sletio na Aerodrom Nikola Tesla.

Aerodrom Nikola Tesla - Nezavisne.com

Kako se navodi, ona se vraćala u domovinu nakon operacije želuca u Turskoj.

Iz avio-kompanije potvrdili su za portal Aero.rs da je avion, koji je letio od Istanbula do Londona, morao da sleti u Beograd jer je jednom od putnika pozlilo.

“Zdravlje i bezbjednost naših putnika su prioritet, te je putnik napustio avion kako bi dobio hitnu medicinsku pomoć. Nevjerovatno smo tužni što čujemo da je putnik preminuo nakon liječenja i naše misli su u ovom trenutku s porodicom”, naveli su iz kompanije WizzAir.

Kako navodi Daily Mail, djevojka je početkom januara s dečkom otputovala u Tursku, kako bi imala operaciju želuca, a na ovaj potez se odlučila jer je bila maltretirana zbog svoje prekomjerene težine.

U Turskoj je operisana 5. januara, a tri dana kasnije rečeno joj je da je bezbjedno da vrati kući. Djevojka i njen dečko ukrcali su se u avion za London, ali je njoj nažalost pozlilo tokom leta, zbog čega je letjelica hitno prizemljena u Beogradu, gdje je ona preminula.

Srbijanski ljekari su otkrili da joj je tokom intervencije u Turskoj presječeno tanko crijevo, što je dovelo do infekcije.

Ljekari su tokom operacije morali da uklone više od 10 centimetara tankog crijeva, ali je kod nje 9. januara došlo do srčanog zastoja, zbog čega je stavljena u indukovanu komu.

Četiri dana kasnije preminula je u bolnici u Beogradu. prenosi Radiosarajevo


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh