Region

Proširili prisustvo u BiH: “Air Serbia” prošle godine prevezla rekordnih 4,19 milijuna putnika

Uvođenjem Mostara u svoju mrežu destinacija, “Air Serbia” će letjeti do čak 17 gradova u zemljama regiona

Srbijanska nacionalna avio-kompanija “Air Serbia” u 2023. godini u redovnom i čarter prometu prevezla je 4,19 milijuna putnika.

S tri međunarodna aerodroma u Srbiji – matičnog beogradskog, kao i niškog i kraljevačkog, “Air Serbia” realizirala je više od 45.000 letova, odnosno 44 posto više u usporedbi s 2022. godinom, prenosi RTS.

Uvođenjem Mostara u svoju mrežu destinacija, “Air Serbia” će letjeti do čak 17 gradova u zemljama bivše Jugoslavije.

– Uvođenjem direktne avio-linije između Beograda i Mostara, naša kompanija širi svoje prisustvo u Bosni i Hercegovini, ujedno doprinoseći jačanju gospodarskih, ekonomskih i svih drugih veza. Ti letovi povezat će dva grada, ali i omogućiti dobru povezanost Mostara, preko Beograda, s brojnim gradovima u Zapadnoj i Sjevernoj Europi i Sjedinjenim Američkim Državama – navodi se na službenoj Facebook stranici kompanije “Air Serbia”.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh