Region

Tragedija u Sloveniji: Radnici iz BiH poginuli u naletu putničkog voza

U blizini Postojne jučer se dogodila teška željeznička nesreća u kojoj su poginula dva radnika Slovenačkih željeznica, a povrijeđena su dvojica, prenose slovenački mediji.

Kako nezvanično saznajemo, u nesreći su poginuli Novo Ilić iz Čečave i Borislav Bogdanić iz Rastuše. Radnici su porijeklom iz Bosne i Hercegovine, a sa porodicama živjeli su u Sloveniji.

Kako je medijima objasnio direktor infrastrukture u Slovenskim željeznicama Matjaž Kranjc, još dvoje radnika je teže povrijeđeno, dok preostalih pet radnika nije povrijeđeno. Uzrok nesreće se još istražuje, ali prema prvim informacijama radnici nisu obaviješteni o dolasku voza. Saobraćaj na toj pruzi otvoren je nešto poslije 17 sati, saopšteno je iz SŽ.

Kako saznajemo, jedan od povrijeđenih radnika je Zoran Đukanović iz Ukrinice, čiji život nije ugrožen. Postoje indicije da je i drugi povrijeđeni radnik sa ovog područja. Inače, u grupi koja je radila na željeznici skoro svi radnici bili su iz Čečave, Rastuše ili Ukrinice naselja u okolini Teslića.

Slovenske željeznice sazvale su konferenciju za novinare povodom strašne nesreće. Matjaž Kranjc, direktor infrastrukture SŽ, na početku je izrazio iskreno saučešće porodicama i kolegama stradalih.

On je pojasnio da je radna grupa na pruzi između Postojne i Prestranka prijavljena u 7.40 sati. Prema SŽ-u, radnici mogu obavljati poslove u intervalima između željezničkog saobraćaja,piše N1


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh