Region

HAOS U CRNOJ GORI Poplavljene kuće i mostovi, deca jedva ušla u školu: Na drugom kraju zemlje SNIJEG OKOVAO MJESTA, SATIMA NEMA STRUJE

Nevrijeme praćeno jakom kišom zahvatilo je Crnu Goru, od jučer u poslijepodnevnim satima i trajalo je tokom čitave noći, što je uslovilo da se rijeka Ibar i gotovo sve njene pritoke izliju iz korita.

Crna Gora - novi

Obilna kiša izazvala je poplave u Tivtu, gdje je poplavljena zgrada hitne pomoći, a voda je opkolila i Osnovnu školu “Marko Miljanov” u Bijelom Polju koja je skratila časove na 30 minuta.

Zbog obilnih padavina koje su zadesile Tivat dio grada je ostao bez struje, a posljedično i bez grijanja.

Posebno je bilo kritično u slivu Županice, dok je u Bijelom Polju evakuisana jedna žena.

Put prema Gornjoj Lovnici i Ćosovici je u jutarnjim satima zatvoren. Lovnička rijeka je na mostu prema Kučanskoj džamiji napravila branu i poplavila okolne kuće, a nekoliko ulica je zatvoreno za saobraćaj.

Ništa bolja situacija nije ni u naselju oko Pepića kuća, most preko Ibra je preplavljen, a okolne kuće poplavljene.

Sjever Crne Gore jutros je pobijelio, a vozi se po sniježnom pokrivaču. Stanovnici opštine Žabljak, usljed velikog nevremena, već nekoliko sati su bez struje.

– Usled loših vremenskih uslova došlo je do ispada na distributivnoj i elektroprenosnoj mreži, trenutno je bez napajanja električnom energijom područje opštine Žabljak – kazali su iz CEDIS-a.

Ekipe Crnogorskog elektroprenosnog sistem AD i Crnogorskog elektrodistributivnog sistema su na terenu i rade na rješavanju problema. prenosi novi


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh