Region

Vučić: Mislim da je svijet na ivici svjetskog sukoba, idemo u lošem smjeru

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić gostovao je u emsiji Jutro na TV Prva gde je govorio o brojnim aktuelnim temama – Kosovu, predstojećim izborima, situaciji u regionu i svijetu.

Vučić je rekao i da misli da je svijet na ivici svjetskog sukoba.

“Zapad hoće da sačuva svoju dominaciju, a u vojnom smislu vidjelo se da najmoćnije vojne sile, poput SAD i Izraela, tu ima mnogo pukotina, i vidi se da neki manji mogu da se bore protiv njih. Kada neko osjeti krv, i kada misli da može, nastaviće to da radi. To su opasnosti sa kojima se suočavamo. U Ukrajini vidimo da je situacija teška, i da će Zapad teško poraziti Ruse, kao što će Rusi teško poraziti Ukrajince”, rekao je Vučić.

Predsjednik je istakao da mnoge zemlje traže drugačiji poredak u svijetu.

“Sada imate takvu situaciju, onda van direktnih sukoba su ostali Kina i Amerika. Ali Amerika jasno i otvoreno pomaže Ukrajinu, kao i jasno, otvoreno i nedvosmisleno Izrael, od finansijske do pomoći u oruđu i oružju. Tako da, bližimo se na žalost tome. Antagonizmi su sve veći. Želje za drugačijom raspodjelom dobara u svijetu je sve veća i ljudi hoće, i mnoge, mnoge zemlje hoće drugačiji poredak u svijetu”, rekao je on.

Vučić je rekao da cijeli svijet ide u lošem smjeru.

“Zato nam treba sigurnost i stabilnost, da čuvamo svoju zemlju, a ne da je napadamo kao što neki rade”, poručio je Vučić. prenosi n1


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh