Region

Slovenija već u subotu uvodi kontrole na granici s Hrvatskom

Slovenska vlada odlučila je da će od subote uvesti nadzor na granicama s Hrvatskom i Slovenijom, objavila je agencija STA.

biznisinfo.ba

Suspenzija šengena na granicama s Hrvatskom i Mađarskom trajat će najmanje deset dana, odlučeno je na sjedinici vlade, prenosi Hina.

Kako je jučer pojasnio ministar unutarnjih poslova Slovenije Boštjan Poklukar, riječ je o prijedlogu privremene mjere zbog povećane razine procjene terorističke opasnosti u zemljama Europske unije.

“Uvođenje nadzora na unutarnjoj schengenskoj granici nije novost, ali mora ostati iznimka, koja se uvodi samo kao krajnja mjera koja mora podlijegati strogim uvjetima, posebice u pogledu provedbe i trajanja”, komentirao je premijer Andrej Plenković ranije danas.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh