Region

Plata i do 5.000 eura, a za nju ne treba čak ni škola: Poslodavac za ovaj posao traži (samo) tri ključne vještine

Donedavno su ovakve sume bile apsolutno nedostupne domaćem stanovništvu, međutim, nedostatak radne snage i dolazak stranih firmi doveo je do potpunog preokreta

Kako komentira B92, donedavno su ovakve sume bile apsolutno nedostupne domaćem stanovništvu, međutim, nedostatak radne snage i dolazak stranih firmi doveo je do potpunog preokreta. Dobro plaćen posao i zavidne plate mogu se vrlo lako pronaći samo ako se poznaju neke tražene vještine, što vrlo često nema nikakve veze za završenom školom i obrazovanjem. Poznavanje određenog stranog jezika, najčešće engleskog, poznavanje rada na računaru, komunikacija sa klijentima… neke su stvari koje se danas dobro plaćaju.

U oglasu za dispečera, američka kompanija koja posluje u Beogradu nema visoke uslove koje bi potencijalni zaposleni trebalo da posjeduju. Iako bi mnogi pomislili da za zavidnu sumu koju nudi i traži nemoguće, to ovoga puta nije slučaj.

Naime, kako je u oglasu navedeno, prva i glavna stavka koja se očekuje od kandidata jeste da ima najmanje dvije godine radnog iskustva u industriji transporta. Kao drugi uslov traži se znanje engleskog jezika, što je i očekivano imajući u vidu da je u pitanju američka firma koja iako posluje na teritoriji Srbije, ima strane klijente i vozače koji voze po celom svijetu a sa kojima bi dispečer trebalo svakodnevno da ima komunikaciju.

Ostali uslovi su da je kandidat timski igrač, da je ljubazan i da ima energiju i glad za uspjehom, da bude samostalan i inovativan i posljednji od uslova koje poslodavac ima jeste spremnost za rad u popodnevnoj smjeni do ponoći, odnosno po američkom radnom vremenu.

Bonusi i neograničen potencijal zarade

Odgovornosti koje će budući radnik na pomenutoj poziciji imati jesu koordinacija ruta, upravljanje rasporedom i osiguranje da vozači imaju podršku koja im je potrebna za uspjeh.

Osim zavidne plate, koja se kreće od 1.500 do 5.000 eura, radnicima se nudi pristup najnovijoj tehnologiji, alatima i obuci koji će im pomoći da se istaknu u svojoj ulozi i ostvare pravi uticaj na poslovanje. Kompanija navodi da nudi mogućnosti za rast i napredovanje u karijeri, te pored konkurentne plate, nudi i bonus i proviziju i neograničen potencijal zarade.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh