Region

GRANICE: Na ulazu u Hrvatsku zbog tri tikve platili kaznu od gotovo 500 eura

U posljednje smo vrijeme pisali o velikim kaznama koje ljudi plaćaju prilikom prelaska granice iz BiH u Hrvatsku.

Granica - screenshot

Hrvatska je pooštrila mjere i kazne, a već smo pisali što se sve smije prevoziti preko granice. Oni koji nisu poštovali pravila, na teži način su se osvjedočili što se ne smije nositi preko granice, piše TITOX.

Primjerice, javio nam se i čitatelj koji je prilikom ulaska u RH na graničnom prijelazu Izačić/Ličko Petrovo Selo vozača su carinici kaznili s 5100 kn jer je preko granice prenio dvije vreće kupusa, točnije 15 kg.

Kako se navodi u prekršajnom nalogu koji je izdan ovom vozaču, kriv je jer “nije podnio carinsku deklaraciju za robu pod zabranama koja je pronađena u torbama u prtljažnom prostoru i to 15 kilograma svježeg kupusa”.

Hrvatski mediji pišu da su carinici kaznili još tri osobe, jednu zbog tri bundeve i to kaznom od 3500 kn, drugu za tri akumulatora s 4000 kn i plus 400 kn za troškove odvoza na otpad, te jednu putnicu koja je imala 10 pašteta. Ona je, kako tvrdi vozač, dobila kaznu od 3000 kn.

Ranije prošlog vikenda putnica na Graničnom prijelazu Maljevac kod sebe je imala 6 kg svježeg i 5 kg suhog mesa, zbog čega je kažnjena sa 22.000 kn.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh