Region

SOFIJA NEGIĆ PLAKALA ZBOG SMRTI ANE FRANK, A ONDA JE DRUGI MONSTRUM I NJU UBIO: Svoju tugu zapisala je u svesci – “Nije fer što je UMRLA TAKO RANO”

Negići bi danas slavili Sofijin 14. rođendan

Na današnji dan porodica Negić iz Beograda navikla je da pravi veliko slavlje, dan kada je svet ulepšan jednom posebnom devojčicom, Sofijom – tako malom, a tako mudrom i jedinstvenom curicom, zlatnog srca.

Međutim, ove godine osmehe i muziku zamenile su suze i jauci. Sofijine svećice nema ko da oduva jer se ona više nikada neće vratiti kući iz škole, u kojoj joj je 3. maja na Vračaru hicima iz pištolja presudio drugi učenik (14), kao i još osmoro njenih drugara i čuvaru škole.

U javnost je na današnji dan isplivala jedna dirljiva stranica iz Sofijinog dnevnika, koja je napisana 30. novembra 2022. godine, a koju su preneli beogradski mediji. Tada, trinaestogodišnja devojčica je čitajući knjigu “Dnevnik Ane Frank” iskazala tugu za glavnim likom, odnosno za devojčciom, koja je u svom dnevniku opisala šta je sve prošla tokom holokausta, koji na kraju nije preživela, prenosi republika.

Sofijine reči prenosimo u cijelosti:

Dragi dnevniče,

U knjizi “Dnevnik Ane Frank” radi se o odrastanju jedne mlade Jevrejke u okolnostima Drugog svetskog rata. Opisuju se puno njena osećanja, bila je vrlo uplašena, ali i veoma hrabra. Dok sam čitala knjigu, u meni su se budila razna osećanja i razmišljala sam kako bi meni bilo da moram da se krijem u zatvorenom prostoru dve godine i da mi život zavisi od toga. Bila bih uplašena kao i Ana i verovatno bih zbog toga, isto kao ona, mislila da sam kukavica.

okom čitanja knjige sam se osećala vrlo tužno. I mislim da nekome, tako mladom, ne bi trebalo da se oduzme život. Ne samo njoj, već bilo kome, kako deci, tako i odraslima. Vrlo mi je žao što se njen život završio tako rano.

Tvoja Sofija.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh