Region

Tamara Vučić: Aleksandar mi je rekao da nije znao da je oženio stonogu

Tamara Vučić, supruga predsjednika Srbije, dala je intervju za portal pariskog magazina L’Officiel. Kako je navela na svom nalogu na Instagramu, u intervjuu je govorila o „stilu, srpskom glamuru, srpskoj modi i još ponečemu…“.

ALEKSANDAR VUČIĆ I TAMARA - Novi.ba

Intervju i fotografisanje se odigralo u Parizu, u rezidenciji ambasadora Srbije u Francuskoj.

Upitana šta je njen svakodnevni stil, rekla je da voli eleganciju i jednostavnost, bilo da ide na posao, provodi vrijeme sa prijateljima, putuje ili učestvuje na važnom javnom događaju.

„Mislim da bi svaka žena, kada je u pitanju moda, trebalo da bude svjesna šta njoj odgovara, da se uklapa sa njenom ličnošću i situacijom“, rekla je Tamara Vučić.

O „srpskom glamuru“ kaže da je za nju glamur sve što teži jedinstvenosti i čini vrijednim.

„Pozitivan odnos prema životu i svijetu je glamurozan, kao što je i srpsko gostoprimstvo, koje je dobro poznato. Srpski glamur je i dio naše historije, konkretno dinastije Nemanjića, kada su srpski dvorovi bili preplavljeni sjajem i glamurom vladajuće porodice“, istakla je ona.

Dodaje da srpski kraljevi i carevi, kao i plemstvo, nisu bili samo sposobni državnici, već i graditelji, pjesnici, pisci i da zato i poslije ovoliko vjekova srpska srednjovekovna kultura sjaji u svojoj punoj ljepoti i autentičnosti sjaju.

„Glamur je i Expo 2027, na koji je Srbija ponosna i čiji je biti domaćin“, navela je.

Novinari L’Officiel su je pitali i šta joj se trenutno nalazi u tašni.

„Često je prepuna različitih stvari. Pored telefona, novčanika i ključeva, tu je i pasoš, pošto se ne nalazim u svojoj zemlji, kao i sjaj za usne, ogledalo, rokovnik, maramice i naočare za sunce. Ali, ono što odvaja moju tašnu od ostalih je nešto što sam skoro primijetila – mali ventilator koji se krije u dubinama moje torbe za šoping“, opisala je.

Na pitanje da li je „zavisnica od cipela“, kaže da ne bi to rekla za sebe, ali da se njen muž vjerovatno ne bi složio.

„Na početku našeg braka mi je rekao – ‘nisam znao da sam oženio stonogu’. Naravno, treba napraviti razliku između muškog i ženskog pogleda na tu temu. Što se tiče cipela, moj izbor su uvijek štikle – elegantne, šik i savršene“, ukazuje.

Pitali su je i šta misli o stilu Francuskinja, na šta je rekla da joj se veoma sviđa što žene u Francuskoj ne brinu za godine i što vode računa o sebi.

Kaže da je kultura duboko ukorijenjena u srpsku historiju i tradiciju i da se tu nalazi i obrazloženje zašto je srpski narod gostoljubiv, otvoren i pozitivan. prenosi n1


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh