Region

Pas odgrizao dječaku dio usne: Vlasnik tvrdi da nije nasilan, da su se samo igrali

Jedan vlasnički pas je u Brestju u Hrvatskoj dječaku odgrizao dio usne.

Pas - SWNS printscreen

Vrlo brzo je u ulicu pristigla Hitna pomoć a potom i policija, a pas Riki i njegov vlasnik S. J. trenutno su predmet kriminalističkog istraživanja i policijskog uviđaja.

U totalnom šoku vlasnik psa ispričao je za Jutarnji trenutke nemilog događaja.

– Totalno sam šokiran kad sam to vidio. Dječačić je moj susjed preko puta i posljednje dvije nedjelje se u mom dvorištu igra sa mojim Rikijem. Riječ je o psu mješancu od 70-ak kilograma kojem je majka ptičar, a otac nepoznate pasmine. Bio sam na dva metra od njih. A maleni je susjed, kao i svakoga dana, došao u moje dvorište da se igra sa psom – rekao je S. J.

Prema njegovim riječima, ne radi se o nasilnom psu, već je reagovao instinktivno.

– Pas je ležao opušteno na leđima i mahao repom, a dijete se u jednom trenutku na stomak psa bacilo potrbuške. Valjda od bola koji ga je snašao Riki je reagovao instinktivno tako što je ugrizao dječaka za usnu i odgrizao dio. I nije dalje grizao jer to nije nasilan pas. Ja sam odmah reagovao i priskočio u pomoć, bilo je krvi, dječaka sam uzeo i tješio i zvao Hitnu koja je vrlo brzo došla – kaže za Jutarnji S. J. koji navodi i da se dječačić intenzivno igra sa njegovim psom posljednje dvije nedjelje ali pod njegovim nadzorom.

Prijateljstvo je krenulo, dodaje, prije tri mjeseca kad je psa udomio iz jednog skloništa u Livnu. Tad su se upoznali i oboje su stekli međusobno povjerenje, dodaje.

– Imam kamere na kući pa je sreća sve i snimljeno te potkrepljuje ovo što govorim. Pas je dobroćudan, nimalo agresivan, voli djecu, ali vjerujem zaista da je zbog bola reagovao tako nakon što je dijete na njega skočilo. Pa dječak ga je čak i jahao. Nadam se da će se moj mali komšija brzo oporaviti i doći kući bez ikakvih posljedica – nada se S. J.

Na upit je li pas uredno vakcinisan, ističe da je i da je policiji na uviđaju dao dokumentaciju.

I dok iz bolnice čekaju izvještaj o zdravstvenom stanju mališana i težini povreda, iz PU zagrebačke kažu da je u toku istraživanje kako bi se rasvijetlile sve okolnosti incidenta, prenosi Jutarnji list.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh