Region

Crna Gora u julu zabilježila više od milion noćenja turista

Najveći broj dolazaka bilježi Budva, 86.243 posjete, dok je na prvom mjestu po broju noćenja Herceg Novi, sa 156.845 noćenja turista u ovom gradu…

Crna Gora

U hotelima, odmaralištima, pansionima, motelima, turističkim naseljima, hostelima i drugim objektima kolektivnog smještaja u Crnoj Gori, u julu je ostvareno 227.771 dolazak i 1.005.395 noćenja turista.

Kako se navodi u izvještaju Uprave za statistiku Crne Gore, od ukupnog broja noćenja u kolektivnom smještaju 90,7 posto ostvarili su strani, a 9,3 posto noćenja ostvarili su domaći turisti.

Posmatrano po vrstama turističkih mjesta, u julu je najviše noćenja ostvareno u primorskim mjestima 91,8 posto, glavnom gradu 4,6 posto, planinskim mjestima 2,0 posto i ostalim mjestima 1,6 posto.

Najveći broj dolazaka bilježi Budva, 86.243 posjete, dok je na prvom mjestu po broju noćenja Herceg Novi, sa 156.845 noćenja turista u ovom gradu, piše Tanjug.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh