Region

Voz naletio na auto, dvije djevojke čudom preživjele

Na pružnom prelazu kod Požege u Hrvatskoj danas se dogodila nesvakidašnja saobraćajna nezgoda u kojoj je voz naletio na auto koji je potpuno smrskan, ali tom prilikom ipak niko nije poginuo.

Ivica Galovic/PIXSELL | Voz naletio na auto, dvije djevojke čudom preživjele

Nezgoda se dogodila u mestu Trenkovo u Mirogojskoj ulici, prenela je Hina.

Kako je objavila policija, 26-godišnja djevojka je upravljala automobilom, i kada je došla do nezaštićenog prelaza preko željezničke pruge nije zaustavila vozilo na vidno postavljeni znak “obavezno zaustavljanje” usljed čega je došlo do udara teretnog voza u zadnji lijevi bočni dio auta.

Iako je automobil potpuno smrskan, niko nije smrtno stradao. Djevojka koja je bila na mjestu vozača je lakše povrijeđena, dok je putnica iz automobila stara 23 godine zadobila teške povrede.

Protiv 26-godišnjakinje slijedi krivična prijava zbog počinjenog krivičnog djela izazivanje saobraćajne nesreće u drumskom saobraćaju, objavila je policija.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh