Region

Pronađeno tijelo novorođenčeta, policija uhapsila djevojku (20)

Policijska uprava ličko-senjska objavila je da je uhapsila ženu koja je prije dvije sedmice, 4. augusta, ubila novorođenče.

Beba - Ilustracija / Bljesak.info

“Policijski službenici Službe kriminalističke policije, Policijske uprave ličko-senjske dovršili su obimno i složeno kriminalističko istraživanje povodom pronalaska tijela novorođenčeta na području Perušića, koje je pronađeno 4. augusta 2023. godine.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako je osumnjičena 20-godišnja hrvatska državljanka počinila kazneno djelo teškog ubistva. Imajući u vidu zaštitu i dobrobit porodice nismo u mogućnosti iznositi više detalja provedenih izvida kriminalističkog istraživanja”, objavila je policija.

Portal Slobodna Lika objavio je da je tijelo novorođenčeta nađeno u mjestu Prvan Selo kod Perušića u seoskom bunaru. Bilo je umotano u crnu vreću i bačeno u bunar pun vode. Pronašao ga je stočar kada je došao uzeti vode iz bunara da bi napojio stoku. Novorođenče je nađeno u gotovo pustom naselju, pa se pretpostavlja da je tamo dovezeno, pišu Vijesti.ba.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh