Region

Bh. državljanin sa Interpolove potjernice pokušao prevariti beogradske carinike

Kako se sumnja, M. D. je prilikom ulaska na teritoriju Srbije, na aerodromu “Nikola Tesla” pružio na uvid policijskim službenicima SGP Beograd falsifikovana dokumenta, javlja Nova.rs

Carina - Ilustracija / Jabuka.tv

Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu odredilo je zadržavanje državljaninu Bosne i Hercegovine M. D. (47) zbog sumnje da je izvršio krivično djelo navođenje na ovjeravanje neistinitog sadržaja.

Kako se sumnja, M. D. je prilikom ulaska na teritoriju Srbije, na aerodromu “Nikola Tesla” pružio na uvid policijskim službenicima SGP Beograd falsifikovana dokumenta za utvrđivanje identiteta lica čime je izvršio krivično djelo, navodi se u saopćenju.

Nakon izvršenih dodatnih provjera putem Interpola utvrđeno je da se radi o osuđenom licu koga matična država potražuje, radi izdržavanja kazne zatvora.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh