Region

U Sloveniji ogromna kiša i poplave

U Sloveniji je sinoć počela obilna kiša.

U Sloveniji ogromna kiša i poplave - screenshot

Prema sadašnjim simulacijama meteoroloških modela, najveće količine padavina očekuju se na sjeveru i jugoistoku Slovenije, ali položaje mjesta s obilnim oborinama teško je točno predvidjeti, navodi Meteoinfo Slovenija.

– Današnji razvoj nevremena razlikovat će se od prijašnjih nevremena jer će vremenski poremećaj ličiti jesenskim kišama. Temperature su visoke, a zrak vlažan, kombinacija koja će uzrokovati olujne vremenske nepogode. Ponovljeni i jaki pljuskovi također će se ponoviti na istim područjima”, upozorio je Brane Gregorčič iz Arsa. Lokalno može pasti i do 200 litara kiše u manje od 36 sati, što je inače mjesečna količina, upozorili su.

Jutros su širom zapadne i sjeverne Slovenije poplave. Ponegdje u sjevernoj, sjeverozapadnoj i dijelu središnje Slovenije već je palo više od 100 milimetara kiše, piše 24ur. Poplavilo je nekoliko mjesta, a tokom dana očekuje se još veće izlijevanje rijeka, prenose Vijesti.ba.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh