Region

Gorjela vikendica ubice iz Mladenovca: Vatrogasci reagovali

Vikendica u Šepšinu, koja je sinoć gorjela u požaru, u vlasništvu je oca Uroša Blažića, osumnjičenog za masakr u Mladenovcu. Kako se saznaje, u pitanju je vikendica u kojoj je nakon hapšenja Blažića zaplijenjen arsenal oružja.

Uroš B. - mup

“Majka Uroša Blažića je obilazila tu kuću i hranila kučiće. Tamo niko ne živi, jedno vrijeme je živio Uroš Blažić”, ispričao je sagovornik Blica.

Vatrogasci su odmah izašli na teren i ugasili požar. Nema povrijeđenih. Vatra je izbila sinoć, 2. augusta, oko 1.30 sati iza ponoći.

Nije poznato kako je došlo do požara. Vikendica je u vlasništvu Radiše Blažića, oca osumnjičenog za masakr, koji je također uhapšen i nalazi se u pritvoru. prenosi Radiosarajevo

Ova kuća se nalazi na teritoriji Šepšina, u naselju Varovnice.

Podsjetimo, u vikendici koju je koristio ubica pronađena je veća količina oružja i municije i sve je to zaplijenjeno 5. maja, nakon hapšenja Blažića.

Policija je tada satima vršila pretres ove kuće. Kako se saznaje, ovu vikendicu su roditelji Uroša Blažića namijenili sinu za korištenje, a on je u njoj živio uoči masakra.

Svoj krvavi pir koji se dogodio 4. maja Blažić je započeo u selu Malo Orašje koje pripada smederevskoj opštini. Tamo se oko 23 sata nalazila grupa mladih koji su sjedili oko logorske vatre na pikniku.

On je, kako se sumnja, iz automatske puške i pištolja ubio Marka M. (18), Aleksandra M. (18), N.M. (15), Lazara M. (20), Nemanju S. (21) i Petra M. (20) koji je kasnije podlegao povredama.

Blažić je nakon pucnjave u Malom Orašju sjeo u automobil i krenuo prema selu Dubona koje se nalazi desetak kilometara južno od Orašja. Tamo je ubio policajca Milana (22), njegovu sestru Kristinu P. (19) i njihovog prijatelja Dalibora T. (25), prenosi Blic.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh