Region

Uhapšen nasilnik koji je oteo ženu u Istri

Kako javlja Eurostar Umag, policija je još sinoć opkolila šumu gdje se otmičar skrivao, ali kiša im je usporavala akciju.

Policija - Ilustracija / Nezavisne.com

Umaška je policija jutros oko 8,30 sati uhapsila muškarca kojeg sumnjiči da je jučer ujutro protupravno oduzeo slobodu ženi na području Petrovije. Nad osumnjičenim je u toku provođenje kriminalističkog istraživanja.

Kako javlja Eurostar Umag, policija je još sinoć opkolila šumu gdje se otmičar skrivao, ali kiša im je usporavala akciju.

Kako se jučer moglo neslužbeno doznati, otmičar i žena koju je oteo poznaju se od prije. Ona ga je prijavljivala zbog teškog nasilja. Muškarac je već bio u zatvoru zbog većih kaznenih djela.

Podsjetimo, policija je dojavu o otmici žene s parkirališta u Petroviji dobila jučer oko osam sati ujutro. Nekoliko sati kasnije žena je pronađena u mjestu Matelići.

Prema informacijama od jučer, muškarac je ženu ugurao u automobil te se s njom odvezao u nepoznatom smjeru. Brzom reakcijom i intervencijom policijskih službenika žena je pronađena u mjestu Matelići, a policijski službenici nastavili su potragu za muškarcem. Tokom jučerašnjeg dana blokirane su ceste diljem Istre, a policija je zaustavila brojna vozila, pišu Vijesti.ba.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh