Region

BORILA SI SE KAO LAV ZBOG MENE: VJERENIK SE POTRESNIM RIJEČIMA OPROSTIO OD DJEVOJKE: PROŠLI SMO SVAŠTA

Hrbara i prelijepa Vranjanka Borka Stefanović, koja je preminula u srijedu nakon lavovske borbe sa karcinomom, sahranjena je jučer na Banuševačkom groblju u Vranju (Srbija).

Borka - hayat

Nakon njene prerane smrti svi su zanijemili. Od nje se na društvenim mrežama potresnim riječima oprostio i njen vjerenik Stefan Novčić.

– Anđele moj otišla si prerano i poslije duge borbe i brdo stvari koje smo prošli. Uljepšala si mi život i najsretniji sam čovjek na svijetu što sam imao čast da provedem 10 godina sa najdivnijom osobom. Prošli smo svašta, borila si se kao lav zbog mene, a onda i zbog drugih do zadnjeg trenutka. Ne postoje riječi kojima mogu opisati trag koji si ostavila na mene, a i na sve ostale koji su te upoznali. Bol je u srcu i duši, jer si ti duša moje duše i zbog tebe sam postao čovjek kakav sam danas. Nismo nažalost neke planove i želje ispunili, ali vjerujem da je to volja Božija i da ćemo se opet sresti tamo negdje. Zauvijek ćeš živjeti u mom srcu i duši – napisao je.

U komentarima ispod objave nizale su se izjave saučešća i lijepe riječi upućene preminuloj.

Podsjetimo, srce hrabre Borke Stefanović koja se tri godine borila sa karcinomom u srijedu je prestalo da kuca. Ovoj ženi iz Vranja život se promijenio 2020. godine, kada je dok je radila u prodavnici sportske opreme osjetila bolove u kičmi.

– U 38. godini preminula je naša Borka Bokica Stefanović. Ne postoji riječi kojima bi izrazili svoju tugu, jer je otišla najbolja, najhrabrija i najplemenitija djevojka koju poznajemo. Bila je jedinstvena, unosila je radost gdje god je bila, jer je i sama bila to – radost. Pamtit ćemo je takvu, sve dok bitišemo. Ne postoji smrt, postoje samo seobe – napisalo je Društvo onkoloških pacijenata iz Vranja na Facebook stranici.

Prva operacija protekla je uredno, ali čim se vratila u svakodnevnicu stiže novi šok. Ono što tada nije znala, jeste da je bolnicu napustila samo na kratko. Nalaz biopsije stiže, sa dijagnozom C 50.9: maligni tumor, karcinom desne dojke.

Društvo onkoloških pacijenata iz Vranja, čiji je član Borka bila, objavilo je nedavno da je njeno stanje pogoršano.

Borka je sa 35 godina saznala da ima karcinom, a zaprošena je na dan kada je čula da su prisutne i metastaze. Kasnije, ljekari su morali da uklone i jajnike pored hemioterapija.

Prije samo dva dana, Društvo onkoloških pacijenata upozorilo je da Borki, koja se već tri sedmice nalazila u Atini na liječenju, ponestaje novca za liječenje. Prema predračunu iz bolnice, bilo je neophodno još 10.000 eura.

Nakon Borkine smrti, u bolnici u kojoj se liječila u Atini ostao je neizmiren dug. prenosi Hayat


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh