Region

Protesti ‘Srbija protiv nasilja’ širom ove zemlje

U Beogradu se održava deveti protest Srbija protiv nasilja.

Protesti Srbija protiv nasilja - N1

Trasa protesta biće Skupština Srbije Ulica kneza Miloša – Mostar – Kneza Aleksandra Karađorđevića, do TV Pink.

Protesti će se održati, prema najavi, u još oko 15 gradova. U Nišu je odgođen zbog kiše, Kraljevčani i Kragujevčani se okupljaju.

Nebojša Zelenović, koopredsjednik stranke Zajedno, izjavio je da je neophodno izraziti nezadovoljstvo ispred zgrade ove televizije, prenosi N1.

“Mislim da svaki potez Željka Mitrovića je novi poziv na protest. Svi znamo kakve nam je poruke upućivao sve ovo vrijeme. On je simbol nasilja u Srbiji, a Pink je medijsko oružje u službi nasilnika sa kojim se moramo obračunati”, naveo je Zelenović.

Reporterka N1 koja je ispred Skupštine Srbije kaže da je zatvorena jedna traka za saobraćaj tik uz Dom Narodne skupštine, sprema se i bina sa koje će se obraćati govornici. Spreman kamion sa ozvučenjem. Ljudi su uglavnom okupljeni u Pionirskom parku za sada, javlja N1.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh