Region

U Crnoj Gori preko 40.000 gostiju

U Crnoj Gori boravi preko 40 hiljada turista, što je 18 posto više u odnosu na isti prošlogodišnji period, saopšteno je iz Nacionalne turističke organizacije (NTO).

More - Nap.ba

Predstavnica NTO-a, Milena Vujović, kazala je agenciji Mina-business da, ukoliko se poredi sa 2019. godinom, bilježi se rast od 43 posto, piše Biznisinfo.

Ona je objasnila da je riječ o podacima koje su lokalne turističke organizacije o ostvarenom turističkom prometu po opštinama dostavile NTO-u 18. maja.

– Kada je riječ o opštinama koje su najposjećenije, na prvom mjestu je Budva, zatim Herceg Novi i Bar, ali takođe i Tivat, Kotor i Podgorica ove godine bilježe značajan rast broja turista – navela je Vujović.

Ona je kazala da gotovo svi paramenti turističkog prometa, kako oni indirektni tako i direktni, pokazuju rastuće trendove.

– To je ono na čemu baziramo velika očekivanja od ove ljetnje turističke sezone – dodala je Vujović.

Takođe, i najave u hotelima su na odličnom nivou za predstojeće mjesece.

– Primjera radi, kada govorimo o tim nekim indirektnim prihodima od turističkog prometa, prema podacima Nacionalnih parkova (NPCG), od početka godine bilježimo negdje oko duplo više prodatih ulaznica za NPCG – precizirala je Vujović.

Ona je navela da su podaci odlični i njihova očekivanja za ovu ljetnju sezonu su prilično velika.

– Tokom ljetnje turističke sezone najveći broj turista gravitira oko primorja. Imajući to u vidu, mi smo poseban akcenat stavili u proteklom periodu na promociju nekih predjela koji su manje posjećeni tokom ljetnje turističke sezone. Tu prije svega mislim na sjever Crne Gore, ali i na centralni dio – kazala je Vujović.

Ona je navela da, s obzirom na to da je prethodne godine posjećenost u nekim predjelima bila na rekordnom nivou, vjeruju da će se takvi trendovi nastaviti i u narednom periodu.

– Kada je riječ o strukturi turista, trenutni podaci pokazuju da je najveći broj turista iz regiona, gotovo kao i svake godine, ali pored njih zaista imamo veliki broj turista sa tržišta Njemačke, Austrije, Francuske, Velike Britanije, Poljske i Turske – precizirala je Vujović.

Posmatrajući od početka godine imamo i, kako je dodala, značajan porast broja turista iz Kine, ali i Češke, Holandije i Danske. Na pitanje o promotivnim aktivnostima i njihovom uticaju na porast broja turista, Vujović je odgovorila da NTO u kontinuitetu sprovodi studijske posjete medija.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh