Region

Šta će pokazati psihijatrijsko vještačenje ubice iz Mladenovca: Uskoro počinje ispitivanje ranjenih i svjedoka

Istraga se vodi i u pravcu utvrđivanja porijekla oružja, municije i eksplozivnih materija

Istraga masakra u Mladenovcu, kada je Uroš Blažić (20) ubio osam mještana sela Dubona i Malo Orašje, kao i ranio 15, uveliko je u toku, a uskoro će krenuti i ispitivanje očevidaca zločina, kao i ranjenih mještana, piše Blic.

– Istraga je u toku, izdato je više naredbi za vještačenje bioloških tragova pronađenih na licu mjesta. Također, u toku je i slijedi obavljanje značajnog broja drugih vještačenja – balističkih, traseoloških, sudsko medicinskih, a bit će obavljeno i psihijatrijsko vještačenje okrivljenog Uroša Blažića. Uporedo, prema planu istrage, uskoro će biti započeto sa pozivanjem i ispitivanjem svjedoka očevidaca i ostalih svjedoka, a potom i oštećenih lica čije pozivanje će biti u skladu sa njihovim zdravstvenim stanjem i mogućnošću da daju iskaz – navodi izvor Blica.

Utvđivanje porijekla oružja i municije
Pored ovog, istraga se vodi i u pravcu utvrđivanja porijekla oružja, municije i eksplozivnih materija koje je okrivljeni koristio prilikom izvršenja krivičnih djela koja mu se stavljaju na teret i koja su pronađena prilikom pretresa objekata i vozila, odnosno pretragom na terenu kada je pronađena automatska puška.

U tom smislu će biti vještačeno i oružje, municija i eksplozivne materije koje su pronađene i oduzete od njegovog oca Radiše Blažića, kojem je određen pritvor i bit će preduzete i druge istražne radnje u cilju razjašnjavanja svih okolnosti pod kojima je okrivljeni Uroš Blažić nabavio predmetno oružje i municiju.

Podsjetimo, Uroš Blažić je 4. maja u toku večeri započeo svoj krvavi pohod. On je u selu Malo Orašje ubio petero mještana, od kojih najmlađa žrtva ima 15 godina. Zatim je nastavio ka selu Dubona, gdje je ubio policajca, njegovu sestru i njihovog drugara,pišeAvaz

Uhapšen kod Kragujevca
Uhapšen je sutradan u ranim jutarnjim satima u blizini Kragujevca, nakon što je oteo taksistu i prijetio mu da ga vozi.

Kako je ranije objavljeno, on je nakon masakra pokušao da opravda šta je učinio, time što je tvrdio da su ga mještani “ismijavali”.

– Osjećao sam podsmijeh, ruganje i ismijavanje. Mještani su stvarali zavjeru protiv mene – ispričao je Blažić.

Ispričao je i kako su navodno mještani sela pričali loše stvari o njegovom ocu, između ostalog i da je “kriminalac”. On se osvrnuo i na svoje odrastanje i na period iz osnovne škole.

Kako je ispričao, djeca su ga ismijavala jer je tamnije puti i nisu željeli da se druže sa njim.

Od malih nogu gledam nepravdu i tugu, nepravda društva se reflektovala na mene. Nemam idole, ja sam pravoslavac, Srbin, hrišćanin, ne pušim, ne pijem alkohol – rekao je Blažić.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh