Region

Cijene ljetovanja na crnogorskom primorju biće i za 30 posto veće

Cijena ljetovanja na crnogorskom primorju u glavnoj turističkoj sezoni biće i za 30 odsto veća u odnosu na prošlogodišnju.

Ležaljke na plaži u Crnoj Gori - Blic.rs

Na poskupljenje najviše utiče inflacija koja je u Crnoj Gori prošle godine bila 17,2 odsto, dok su od početka ove godine cijene porasle oko 14 procenata.

U Udruženju izdavalaca privatnog smještaja očekuju da će njihove cijene u glavnoj sezoni biti veće za 10 do 30 odsto.

Iz Udruženja navode da se još nisu u potpunosti oporavili od udara koji je izazvala pandemija kovida, a sada je inflacija novi teret za turističke radnike.

Prema podacima budvanske Turističke organizacije, prosječna cijena dvokrevetne sobe u privatnom smještaju u glavnoj sezoni biće od 20 do 50 evra po osobi, a apartmana za četiri osobe od 50 evra naviše.

Iz ove turističke organizacije navode da u Petrovcu trokrevetni apartman trenutno košta od 15 do 35 evra, dok je u Budvi ta cijena od 20 do 40 evra.

U Crnogorskom turističkom udruženju kažu da su hotelijeri ove godine podigli cijene za oko 10 odsto, te da su i dalje jeftiniji nego konkurencija u Hrvatskoj ili Grčkoj, prenosi RTCG.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh