Region

UŽAS: Ubica iz “Ribnikara” i ranije planirao masakr, a tada je iz JEZIVOG razloga odustao

Ubica iz “Ribnikara” bio je sa drugovima u aprilu na ekskurziji i tamo su se normalno družili.

Osumnjičeni učenik K.K. (13) koji je 3. maja u Osnovnoj školi “Vladislav Ribnikar” ubio devet osoba, prije mjesec dana planirao je da u školskom dvorištu pobije sve drugove sa spiska, izjavio je načelnik beogradske policije Veselin Milić.

“Dječak je policiji rekao da je prije nekog vremena planirao nešto slično da napravi na školskom igralištu, ali je tada odustao od te ideje”, rekao je šef beogradske policije.

Izvor upoznat s istragom masakra u Osnovnoj školi “Vladislav Ribnikar” tvrdi da je dječak odustao od prvobitne ideje jer nije bio zadovoljan planom. Prosto je pomislio da neće moći sve da ih na otvorenom pobije!

“Bili su na otvorenom, mislio je da će druga djeca najvjerovatnije pobjeći ako on izvuče oružje i da ishod neće biti onakav kakav je želio. Pa je napravio precizan spisak s imenima svojih prijatelja, a zatim kartu kao u nekakvoj video-igrici. Pratio je šemu ulaska i izlaska iz škole, kao i raspored učionice, te je po njoj počeo da ubija. Nije računao na otpor redara i učiteljice, kao ni na dežurne učenice koje su mu se našle na putu”, prenosi Mondo.

Odjeljenje VII/2 bilo je u aprilu na ekskurziji i svi su odatle doneli sjajne utiske. Svi su se zabavljali, družili, igrali, a s njima i K.K. Tu su i fotografije s ekskurzije s njim. S nekom decom se družio više, s nekom manje, ali svi su završili na njegovoj listi. S nekom djecom koju je ubio dijelio je i školsku klupu, užinu… Strašno”, kazao je izvor, piše Objektiv.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh