Region

“PONUDILI SU GA PIVOM, A ON JE IZVADIO PUŠKU” – Mještani Malog Orašja i Dubone o tome šta se dešavalo PRIJE MASAKRA

Prema njihovim riječima, u trenutku pucnjave, na igralištu je bilo oko dvadesetak djece.

Masakr kod Mladenovca, Foto: Petar Aleksić, Printscreen/Društvene mreže

– Djeca su bježala, vrištala, krvi je bilo na sve strane. Kažu da su tijela njihovih drugova padala svuda po fudbalskom igralištu – riječi su mještana Malog Orašja u kojem je U.B. ubio petoro mladih, a potom krenuo ka selu Dubona gdje je ubio još troje.

U krvavom piru, U.B. je ranio 14 osoba.

Mještani Malog Orašja su u šoku nakon tragedije koja ih je zadesila, te pognute glave prolaze ulicom.

Jedan od mještana za “Blic” je ispričao da je U.B. sinoć stao kolima kod fudbalskog igrališta gdje su mladi proslavljali rođenje djeteta sestre jednog od ubijenih mladića M. M.

– Djeca su ga navodno pitala da li želi da im se pridruži i čak ga ponudili pivom. On je izašao iz kola, nešto je promrljao i samo izvadio pušku i krenuo da puca na sve njih – riječi su mještana Malog Orašja.

Prema njihovim riječima, u trenutku pucnjave, na igralištu je bilo oko dvadesetak djece.

– Djeca koja su ranjena, ne znamo da li će uopšte preživjeti. Pet mladih iz ovog sela je ubijeno. Njihovi životi su ugašeni – kaže mještanin.

Muškarac koji živi u Malom Orašju rekao je da je na putu poslije prvih žrtava sreo njegovog sina.

– Zvao ga je da mu priđe kolima, ali je on pobjegao. Sreća je što su mu javili šta se dogodilo i zbog toga mu nije prišao. Poznavali su se – kaže on za “Blic”.

Rođak muškaraca koji su ranjeni u pucnjavi, navodi da je njegov stric u vještačkoj komi.

– Oni su radili pored puta, popravljali su ogradu pored škole. Odjednom je Uroš tu došao počeo da puca. Stric mi je u vještačkoj komi, odstranjen mu je dio plućnog krila. Zet mi je budan, stabilno, zakačila su ga tri metka – rekao je on.

Tokom razgovora rođak je dobio lijepu vijest – njegov stric Milan se polako budi i u svijesnom je stanju.

Mještani Dubone navode da sa U.B. niko nije bio posebno blizak, a njegova porodica je poznata kao problematična.

– Znam da mu je i otac pucao na nekog čovjeka u njivi prije par godina, jer su se posvađali. Uroš je stalno imao problema sa zakonom, a svo oružje ima od oca. Njegov otac je svuda sa sobom nosio oružje – pričaju mještani.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh