Region

Austrijski novinar otkrio kako je Vučić predvidio rat u Ukrajini

Ja sam znao da je Vučić nekoliko sedmica ranije bio kod predsjednika Rusije Vladimira Putina, pitao sam ga tada šta misli šta Ukrajina planira u 2022.

Kristijan Veršuc (Christian Wehrschutz), dopisnik austrijskog javnog servisa ORF za područje zapadnog Balkana i iz Ukrajine, od predsjednika Srbije je saznao da će doći do rata u Ukrajini.

Gostujući u emisiji Newsnight na N1, Veršuc je otkrio detalje intervjua sa Vučićem.

– Vašeg predsjednika znam 22 godine, još kad je bio ministar za informisanje. Mi smo radili intervju i to je bio 20. decembra 2021. Ja sam znao da je Vučić nekoliko sedmica ranije bio kod predsjednika Rusije Vladimira Putina, pitao sam ga tada šta misli šta Ukrajina planira u 2022., osim manevra sa NATO snagama, kakva će biti reakcija Rusije. Vučić mi je dao odgovor – Kristijane ja se plašim da Ukrajina neće imati vremena ni za jedan manevar – ispričao je Veršuc.

Tada mu je, kaže, bilo jasno da predstoji rat u Ukrajini. Veršuc, je inače, promovisao svoju knjigu „Moj novinarski život“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh