Region

BAKA DOBRINKA IMA 100 GODINA I NIKADA NIJE OTIŠLA KOD LJEKARA: Ako poslušate OVE RIJEČI, I VI ĆETE DOŽIVJET ĆETE STOTU

Ako ste se ikada pitali koji je recept za duboku starost, danas nam to otkriva baka Dobrinka Madić iz Pirota, koja je doživjela stotu!

Dobrinka Madić - Printscreen/Youtube/tvpirotpirot8451

Baka Dobrinka Madić imala je jednu povredu zbog koje se slabije kreće, ali mimo toga se odlično oseća i nikada, za 100 godina, nije posjetila ljekara, prenosi TV Pirot.

Za svojih 100 godina ova žena nikada nije ušla u bolnicu! Kaže da, nažalost, mladi danas sve češće posjećuju ljekare, uključujući i njenog sina, što u njenoj mladosti nije bio slučaj. Tajna za dugoročan život leži u zdravoj ishrani, i toploj rakiji, koju je pila kao mlada, kaže baka Dobrinka.

-Do 42. godine sam u selu jela sve neprskano. Ujutru sam jela kačamak, večerala hljeb. Već 15 godina jedem za doručak kačamak – navodi ona. Prisjeća se i teških trenutaka, siromaštva, a potom i stvaranja krova nad glavom.

-Prvo sam bila mnogo siromašna, nabavljali smo sve jedno po jedno, tanjir, kašike, viljuške, ogrijev. Poslije, bila sam bolja od onih najbogatijih u selu. Voljela sam da budem čista i pedantna- priča baka. Sin joj je preminuo, a kćerka i zet je obilaze i donose hranu. Zet navodi da je baba Bora baka broj jedan.

Bila je borac. Pričala je da je sama uhapsila oko petnaestoro sa šmajzerom i dovela ih u Dojkince. Ona je super-baka. Moja kćerka je došla iz Austrije samo na dva dana zbog bakinog rođendana – priča Dobrinkin zet. Baba Dobrinka ipak ima savjet i za mlade. Kako kaže, “prošetajte i vratite se na vrijeme voljenim ljudima”.

-Oženite se do 22. godine, prošetajte se malo, lezite na vrijeme. Nemojte da se dro,irate ni da pijete svašta – poručuje baba Dobrinka i dodaje da željno isčekuje i 101. rođendan, piše novi.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh