Region

“TI SI ONO ŠTO JE ČOVJEK” – Na kući u kojoj se sumnja da je ubijena Ana Volš osvanule JEZIVE PORUKE podrške osumnjičenom za zločin

“Brajane ti si sve ono što je jedan čovjek, prijatelj, otac, tvoja hrabrost je inspirativna” – ovako glasi samo jedna od niza poruka koje stoje okačene na zidu u kući Brajana Volša…

Brajan Volš - Hayat

“Brajane ti si sve ono što je jedan čovjek, prijatelj, otac, tvoja hrabrost je inspirativna” – ovako glasi samo jedna od niza poruka koje stoje okačene na zidu u kući Brajana Volša, koji je optužen za ubistvo supruge Ane Volš, nestale 1. januara u Kohasetu, gradiću u Masačusetsu.

Brajan je pohađao kurs “lajf koučinga”, a pretpostavlja se da su mu drugi učesnici kursa napisali poruke podrške, koje je on držao na zidu kuće u kojoj je, kako tužilaštvo navodi, ubio svoju suprugu.

Izgužvani list bijelog papira prekriven u najmanje desetak rukom pisanih bilješki koje hvale Brajana Volšea, uključujući najmanje jednog učesnika grupe za lajf koučing kojoj je prisustvovao, visio je na zidu kuće njegove porodice u Kohasetu, prenose američki mediji koji su uspjeli da fotografišu poruke.

„Brajane — dostojan si. Ti si vrijedan života koji živiš“, stoji u jednoj od ispisanih poruka.

„Brajane – ja te samo volim“, „Ti si ono što je čovjek, prijatelj, otac. Tvoj humor, ljubav, mudrost, podrška, hrabrost su inspirativni. Ti si vrijedan svega“, neke su od poruka koje su upućene Brajanu Volšu.

Brajan se ranije upisao na kurs za lajf koučing, na sada već nepostojećoj „Boston Breakthrough Academi“, koja je obećala da će „inspirisati lojalnost, povjerenje, ljubav i saosjećanje u svim vašim vezama“. Učestvovao je u više od deset sesija koje su trajale više od 12 sati kao deo liderske grupe, dobivši nadimak „Glava i ramena“ zbog svoje kose i ličnosti „kul momka“, prema njegovim kolegama učesnicima.

Članovi su rekli da su šokirani naslovima oko Aninog nestanka, pričajući o Volšu kao na „ljubaznoj“, „daraželjivoj“ osobi i „prirodnog vođu“ – koji je na kraju dospio do „elitnog“ programa za mastering liderstvo organizacije.

Pozitivne poruke podrške su okačene na zid stepeništa, koji je vjerovatno vodio u spavaću sobu.

Podsjećanja radi, Brajan Volš je prošle nedjelje zvanično optužen za ubistvo svoje supruge Ane Volš, Beograđanka kojoj se svaki trag izgubio 1. januara. Volš je prvo bio optužen za ometanje istrage, a tužilaštvo je iznijelo niz dokaza protiv njega koji se mahom zasnivaju na biološkim tragovima pronađenim u njihovoj kući u Kohasetu, jezivoj Gugl pretrazi, ali i činjenici da je Brajan policiju lagao o svom kretanju.

Od samog početka slučaja nestanka Beograđanke oči istražitelja, ali i šire javnosti su bile uprte u Brajana. Isplivali su mračni detalji o njegovoj prošlosti – porodičnim problemima, već postojećim krivičnim dosijeom, ali i njegovom mentalnom stanju, gdje je okarakterisan kao „sociopata“.

Brajan je izveden pred sud, gdje mu je pročitana optužnica. Javnost je najviše uznemirila i šokirala Gugl pretraga Brajana, gdje je pretraživao fraze poput: „Kako se riješiti tijela“, „Da li može da se utvrdi identitet ako su smrskani zubi“ i slično.

Čekaju se rezultati pojedinih veštačenja, a ukoliko se potvrdi da DNK pripada Brajanu i Ani Volš, prijeti mu doživotna robija, piše Nova.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh