Region

MAJKA ANE VOLŠ POMENULA I SVEKRVU: Kaže da treba da se SASLUŠA!

Majka Ane Volš živi u neznanju, ali i dalje, poslije 17 dana, vjeruje da je njena kćerka živa.

Milanka Ljubičić i Ana Vols - Novi

– Užasno je živjeti u neznanju. A, meni je samo bitno da saznam da je Ana živa, ništa drugo me ne zanima. I dalje imam jedan mali tračak nade da je ona živa… Ovim riječima, a svaku prekida bolnim uzdahom, govori Milanka Ljubičić, majka Ane Volš, Srpkinje u Americi, koja je je nestala 1. januara. Od tada od Ane nema ni traga.

U okviru istrage uhapšen je njen suprug Brajan Volš, a u podrumu kuće pronađeni su tragovi krvi i krvav nož. Jutros je u medijima objavljen i dokument, a na kojem se vidi da je komšija Volšovih policiji javio da ima snimke sigurnosnih kamera koje mogu da budu od pomoći u istrazi.

Sa druge strane, do majke Ane Volš, ne stižu nikakve zvanične informacije, osim onih koje vidi u našim medijima. Iako je od nestanka prošlo 17 dana, a više od 20 se nije čula sa kćerkom, vjeruje da je ona živa.

– Užasno je živjeti u neznanju. Ni starija kćerka ništa ne zna. Ne znam ni o unucima ništa. Meni je samo bitno da saznam da je ona živa, to mi je najvažniji cilj i ništa me drugo ne zanima. Ovo što čitam i slušam neću da pričam o tome. Ja vjerujem da je i dalje živa. I, meni je samo bitno da mi je dijete živo i ništa me drugo ne interesuje – kaže Milanka.

Ponavlja da je bila kod Ane i Brajana 16 mjeseci, da ništa loše u njihovom odnosu nije primijetila, niti joj se kćerka nekada žalila. Kaže i da je Brajan jedinac, da nema brata a ni sestru, a da je rekla da njegova majka, odnosno Anina svekrva treba da se ispita, ali ne zato što sumnja u nju.

– Rekla sam da svekrva treba da se sasluša ne zato što u ženu sumnjam, nego zato što smatram lično da treba da se saslušaju članovi porodice. Ništa više, možda nešto zna što niko ne zna. Ja sam bila kod njih 16 mjeseci, oni su se tako lijepo slagali, voljeli, troje zlatne dječice imaju. Kao majka ništa loše nisam saznala, ni vidjela, niti mi se kćerka ikada za bilo šta žalila. Eto, jedan mali tračak nade postoji da je ona živa – kaže Anina majka Milanka. .

Da podsjetimo, u medijma je osvanula slika policijskog dokumenta koji pokazuje da je policija na tragu novih dokaza u slučaju nestale Beograđanke.

Radi se o dokumentu u kojem se navodi da se policiji Kohaseta 8. januara, javio muškarac i rekao da ima snimke sa sigurnosnih kamera koji bi mogli da budu od pomoći u istrazi.

Prema novim informacijama, Anin nestanak je prvi prijavio njen poslodavac iz Vašingtona, firma Tišman Spajer, nakon što se Beograđanka nije pojavila na poslu.

Time su opovrgnuti izvještaji da su nestanak istovremeno prijavili njen suprug Brajan i ta firma 4. januara.

Policija koja traga za Anom, majkom tri sina iz Masačusetsa, poreklom iz Beograda, otkrila je krv i oštećen nož u podrumu porodične kuće u Kohasetu, dok su sa deponije izolovani biološki dokazi.

Njen suprug Brajan Volš uhapšen je ubrzo zbog ometanja istrage i određena mu je kaucija od 500.000 dolara, piše Espreso.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh