Region

Abazović nakon sastanka sa Fajon: Izbor sudija Ustavnog suda da bude u fokusu u narednih 15 dana

Crnogorski premijer razgovarao je danas u Podgorici sa ministarkom vanjskih poslova Slovenije Tanjom Fajon

Izbor sudija Ustavnog suda Crne Gore i uspostavljanje njegove funkcionalnosti u narednih 15 dana treba da bude u fokusu svih aktera, poručio je crnogorski premijer Dritan Abazović.

On je to kazao nakon sastanka sa ministarkom vanjskih poslova Slovenije Tanjom Fajon, koja boravi u zvaničnoj posjeti Crnoj Gori.

Abazović je novinarima nakon sastanka poručio da je deblokada Ustavnog suda sada prioritet u odnosu na sva druga pitanja.

“Ono što je očekivanje svih je da krajem januara, eventualno početkom februara, imamo sjednicu na kojoj će se glasati o sudijama Ustavnog suda”, rekao je crnogorski premijer.

On je naveo da su teme sastanka sa Fajon bile rasplet situacije u vezi sa Ustavnim sudom i generalno politička situacija u Crnoj Gori.

“Ponovljene su poruke koje smo čuli ranije. Imamo veliki broj prijava za sudije Ustavnog suda, ukupno 27”, kazao je Abazović.

On je rekao da vjeruje da će tokom ove sedmice parlament početi sa intervjuima sa kandidatima za sudije Ustavnog suda, kako bi i ta procedura bila
završena.

“Dakle, fokus čini mi se i partnera iz Evropske unije, Vlade, vjerujem i svih političkih aktera u zemlji, treba u narednih 15 dana da bude isključivo na tome da izaberemo sudije i učinimo sud funkcionalnim, samim tim riješimo rebus kada su u pitanju završeni i izbori koji će uslijediti”, naveo je Abazović.

U tom kontekstu, kako je dodao, nije čuo nikakvu drugačiju interpretaciju od one ranije i poručio da Vlada svoju politiku izvršava na najbolji način.

“A sad je na parlamentu da što je brže moguće dovede do kraja svoje nadležnosti i odluke koje su važne za crnogorske građane “, rekao je Abazović.

Ministarka vanjskih poslova Slovenije Tanja Fajon, u skopu posjete Crnoj Gori, sastaće se i sa predsjednicom parlamenta Danijelom Đurović. Nakon sastanka, Đurović i Fajon održaće konferenciju za novinare.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh