Region

Brnabić o Kosovu: Ovo je moja posljednja molba. Na rubu smo oružanih sukoba

Situacija na Kosovu bila je i jedna od tema na sjednici Nacionalne konvencije o Europskoj uniji u Srbiji.

Ana Brnabić - Tanjug.rs

Predsjednica vlade Srbije Ana Brnabić je svoje obraćanje na toj sjednici zaključila molbom organizacijama civilnog sektora da se oglase povodom stanja na Kosovu, navodeći da je situacija tamo “na rubu oružanih sukoba”.

“Moja posljednja molba, a tiče se europskih integracija i izuzetno je važno za naše europske integracije, je da u ovom trenutku damo sve od sebe, svi zajedno, da pokušamo nekako sačuvati mir. Mi smo zaista na rubu oružanih sukoba, zahvaljujući unilateralnim potezima Prištine. Ja vas molim, prije svega organizacije civilnog društva, čiji je osnovni cilj zaštita ljudskih prava, ja vas molim da se oglasite povodom torture koju proživljavaju Srbi na Kosovu i Metohiji”, rekla je Brnabić.

Dodala je da advokat uhapšenog bivšeg pripadnika kosovske policije Dejana Pantića 12 dana ne može doći u kontakt sa svojim klijentom.

“To je razlog za postavljanje barikada na sjeveru Kosova”, rekla je Ana Brnabić i dodala: “Vjerujem da se međusobno živciramo, ali važan je dijalog.”


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh