Region

JECAJI DO NEBA I SUZE NA ISPRAĆAJU DVOGODIŠNJE DJEVOJČICE KOJU JE U VRŠCU UBIO OTAC

Veliki broj ljudi okupio se na groblju u Vršcu da dvogodišnju djevojčicu koju je svirepo ubio otac Marko B. isprati na vječni počinak.

sahrana - Kurir

Okupljeni nijemo stoje ispred kapele i čekaju da izjave saučešće. Pored bijelog sanduka nalazi se jedan plišani medo.

Niko nije ravnodušan na smrt male devojčice. Ispred kapele u suzama su i muškarci i žene. Neutješna porodica ne odvaja se od bijelog sanduka i slike djevojčice u kapeli, a plač i jecaji odzvanjaju grobljem.

Opelo će održati sveštenik i sedam arhiđakona nakon čega će tužna povorka krenuti ka njenoj vječnoj kući, prenosi Kurir.

Tragedija kakvu Srbija ne pamti, podsjetimo, dogodila se u utorak oko 15 sati kad je Marko B. udavio svoje dijete staro dvije i po godine, najvjerovatnije u kofi vode, a potom se objesio.

Markova supruga Suzana B. je oko 14.15 sati prijavila dežurnoj službi policije da joj je poslao poruku preko telefona da će ubiti sebe i dijete.

Suzana i Marko su inače bili u fazi razvoda, a Centar za socijalni rad je kobnog dana dijete dodijelio ocu na starateljstvo iako je samo sedmicu dana ranije bio osuđen zbog porodičnog nasilja uslovno na tri godine zatvora. prneosi “Hayat“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh