Region

MONSTRUM DO DETALJA OPISAO UBISTVO TROGODIŠNJAKINJE: POLICAJCI PLAKALI KADA SU VIDJELI TIJELO

Prije šest godina dogodio se zvjerski zločin koji je šokirao Srbiju, kada je Vladica Rajković od tridesetak i nešto godina, iz sela Vratarnica kod Zaječara, oteo s rođendana svoju malu komšinicu Anđelinu Stefanović (3), silovao je, a potom i ubio.

Vladica Rajković - Hayat

Sirota djevojčica imala je samo tri godine i nije ni slutila da će sa dječijeg slavlja i prvog rođendanskog veselja u obližnjem dvorištu zauvijek otići u smrt.

Tog 9. jula 2016. Vladica je bio na rođendanu kod djeteta svog brata, u dvorištu do kuće male Anđe.

Uzeo je Anđelinu za ruku i rekao da je vodi u šetnju. Niko od prisutnih nije ni pomislio da bi moglo da se dogodi nešto loše jer se Vladica tog dana igrao s dječicom koja su došla na slavlje, dozvoljavao da ga jašu, šalio se s njima i bio vidno nasmejan.

Niko nije mogao ni da pretpostavi da se u mladom muškarcu krije monstrum.

Vladica se u jednom trenutku išunjao i odveo žrtvu, kako je kasnije utvrđeno, do potoka u šumi. Tamo ju je zvjerski silovao, a potom je tukao rukama i nogama, da bi na kraju uzeo kamen i zveski je udarao u glavu – podsjetio je prije par godina izvor.

Monstrum se nakon toga okrenuo i otišao kući, a unakaženo tijelo djevojčice ostavio kraj potoka. Kada je stigao kući, oprao je krvavu garderobu i stavio da se suši na žicu. Nakon toga smireno i u čistoj odjeći odlazi na rođendan i nastavlja da pije.

Ubrzo Anđelinina majka primjećuje da je nema i prisutni na proslavu počinju da je traže. Mještani sela se uključuju, ali i policija.

Djevojčicin ujak primijetio je da se Vladica presvukao i uhvatio ga za kragnu i pitao gdje je ona, ali je Vladica davao nepovezane odgovore. Policija je uhapsila Rajkovića i on je priznao zločin i odveo inspektore na mjesto zločina – navodi sagovornik.

Djetetov leš bio je skroz neprepoznatljiv, vidljive su bile stravične povrede, a glava trogodišnje djevojčice bila je smrskana. Surovi ubica tada je šokirao inspektore jer je priznao i da je samo mjesec dana ranije ubio komšinicu Draganu Stanković (47), za koju se sumnjalo da je otputovala. Rajković i žrtva su zajedno pili, a onda ju je Vladica zadavio i njeno tijelo bacio u reku Timok, gdje su njeni posmrtni ostaci pronađeni.

Za ta dva zločina Rajković je osuđen na 40 godina zatvora, a na suđenju za ubistvo djevojčice bio je staložen, bez emocija i trunke kajanja.

Rajković je do detalja u policiji ispričao šta se tog dana odigralo.

Najstrašnije i najtužnije od svega jesu njegove mehanički-poslovične rečenice koje su zvučale kao prepričavanje sižea nekog odurnog filma a ne posljednji trenuci nedužne djevojčice od samo tri godine koja je skončala u neopisivom strahu i još gorim mukama ne razumijevajući ni šta joj se zapravo događa i šta hoće od nje.

Toliko sam je udarao da sam joj pocijepao stomak. Od udaraca kamenom u glavu nisam vidio ni gdje su joj oči, ispričao je na saslušanju Vladica Rajković.

Pobjesnio sam i poludio kad je Anđelina počela da plače, zapomaže i vrišti dok sam je svlačio i pokušavao da je poljubim. Batrgala se nogama kad sam pokušao da ih rastavim pa sam morao da je udarim pesnicom i smirim – ovako je počeo svoj stravičan iskaz čudovište Vladica Rajković (28) iz Vratarniceć.

Istražiteljima nije bilo dobro kad je do sitnih detalja ispričao kako je ubio dijete. Svima je bila muka i ne pamte ovakvu monstruoznu ispovijest.

I iskusni policajci sa debelim stažom plakali su kao kiša kad su vidjeli njeno tijelo. prneosi “Hayat“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh