Region

Otkriveno ko je bio u avionu koji je nestao u Hrvatskoj

Otkriveno ko je bio u avionu koji je nestao u Hrvatskoj.

Hrvatska vazduhoplovna služba obavestila je Operativni centar Civilne zaštite o nestaloj letjelici tipa “Cesna” severno od Rakovice, kod vojnog poligona Eugena Kvaternikana na visini od 700 metara, koja je polazila iz Splita i kretala se na sjever ka Njemačkoj.

Online Advertising Market Tumbles as Snap Stocks Plummet
Prvi čovjek HGSS-a Josip Granić rekao je da se pretražuje šire područje oko mjesta Broćanac u šumskom području i da trenutno nema novih informacija.

“Uslovi na terenu su loši tako da “komplikuju” rad i dron, ali postoji niz stručnjaka na terenu uz čiju pomoć treba da lociraju Cesnu”, rekao je on.

Nezvanično je objavljeno da su u nestalom avionu bila tri Nijemca i jedan Hrvat, i da je pilot prijavio poteškoće u letu kontroli leta. U pitanju je mala letjelica koja je bila u Splitu nekoliko dana, od 26. maja do 29. maja i da je bilo planirano da avion leti u Njemačku u Laiheg.

“Teren na kome se traga za nestalim avionom je izuzetno šumovit i brdovit, a pored toga, loši vremenski uslovi otežavaju rad na terenu pripadnicima HGSS-a i policije. Zbog svega ovoga potraga još nije dala rezultate, ali su na teren upućene dodatne snage kako bi se nestala Cesna što prije locirala”, rekao je Damir Danilović iz PU karlovačke.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh